КНДР заявила про запуск нових розвідувальних супутників

Читать на русском
Північна Корея має намір запустити три військові розвідувальні супутники та створити БПЛА для просування своїх збройних сил у 2024 році.
Фото: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Північна Корея заявила, що у наступному році запустить три військові розвідувальні супутники та створить безпілотні літальні апарати для просування своїх збройних сил.

Про це пише Reuters.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що у доповіді на річній політичній зустрічі під головуванням очільника Північної Кореї Кім Чен Ина йшлося про те, що після після успішного запуску та експлуатації першого розвідувального супутника цьогоріч планується запуск ще трьох супутників.

Також Кім Чен Ин заявив, що через «безпрецедентні конфронтаційні кроки з боку США» КНДР змушена просувати вперед свої ядерні амбіції та налагоджувати глибші зв’язки з антиамериканськими країнами.

За його словами, Північна Корея не може ігнорувати збільшення стратегічної військової присутності США на Корейському півострові, тому «повинна зробити фундаментальний поворот у політиці Південної Кореї».

Він наголосив, що з огляду на дії США і їхніх союзників, війна на Корейському півострові може спалахнути в будь-який момент і наказав військовим КНДР розпочати підготовку до знищення Південної Кореї у відповідь на ядерну кризу.

Нагадаємо, 22 листопада КНДР повідомила про успішний запуск супутника-шпигуна. Дані розвідки Південної Кореї свідчать, що Пхеньян отримав допомогу від росії для успішного запуску.

25 листопада супутник-розвідник КНДР уже зробив знімки низки військових об'єктів США на території Південної Кореї.

Як відомо, Кім Чен Ин наказав своїм збройним силам, військовій промисловості та сектору ядерної зброї прискорити підготовку до війни, щоб протистояти «агресії» з боку США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: