Столтенберг відреагував на рішення комітету парламенту Туреччини щодо Швеції в НАТО

Читать на русском
Генсек НАТО відреагував на зелене світло, яке дав ключовий турецький парламентський комітет на заявку Стокгольма.
Фото: flickr/nato

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав схвалення у вівторок, 26 грудня, комітетом у закордонних справах парламенту Туреччини заявку Швеції щодо вступу до Альянсу.

Про це повідомляє агенція AFP.

Розширення НАТО: з якою періодичністю до Альянсу вступають нові члениЗа всю історію існування Північноатлантичний альянс розширювався дев'ять разів. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, керівник НАТО відреагував на «зелене світло», яке дав ключовий турецький парламентський комітет на заявку Стокгольма. Відповідне рішення наближає кінець багатомісячного бойкотування Туреччиною процесу долучення Швеції до Альянсу.

«Я вітаю голосування Комітету закордонних справ турецького парламенту за ратифікацію членства Швеції в НАТО», - сказав Столтенберг.

При цьому, він також закликав Туреччину та Угорщину завершити ратифікацію «якнайшвидше».

Зазначимо, раніше ми писали, що комітет із закордонних справ парламенту Туреччини схвалив ратифікаційний протокол щодо вступу Швеції до НАТО.

Нагадаємо, 16 травня 2022 року Швеція одночасно з Фінляндією ухвалила офіційне рішення про вступ до НАТО, а 5 липня країни підписали протоколи про вступ до Альянсу.

Фінляндія стала членом Альянсу у квітні, а шведську заявку поки не ратифікували Туреччина та Угорщина. При цьому президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у жовтні підписав протокол про вступ Швеції до НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: