ВАКС відмовився закривати справу екснардепа Мартиненка

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволення клопотання сторони захисту колишнього члена парламенту про закриття справи.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився закрити кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього народного депутата Миколи Мартиненка в одержанні понад 311 тисяч євро неправомірної вигоди та її легалізації.

Таке рішення 18 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Сторона захисту просила суд закрити справу Мартиненка, оскільки в ній сплив строк досудового розслідування. Адвокат вказував, що два кримінальні провадження були об'єднані в одну справу, в якій потім і повідомили про підозру. Одне провадження було порушене до введення в дію «правок Лозового», а інше – після. Тому, на думку захисту, у справі спливли строки досудового розслідування.

«Відмовити в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого (Миколи Мартиненка – ред.) про закриття кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця свого проживання та утримуватись від спілкування з чотирма особами щодо обставин цього кримінального провадження. Пізніше Апеляційна палата ВАКС збільшила заставу до 24,7 млн грн.

Нагадаємо, ВАКС призначив до розгляду по суті нову справу Мартиненка. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: