Залужний про оборону Авдіївки: Якщо сил недостатньо – краще зберегти людей, а вже потім відвоювати

Читать на русском
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував ситуацію в Авдіївці. Він допустив відхід українських військ із міста та закликав політиків не робити шоу з кризових ситуацій.
Фото: AP

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прокоментував ситуацію в Авдіївці, яку намагаються захопити російські війська.

Заява генерала прозвучала під час брифінгу 26 грудня.

Динаміка ліквідації російських військових в УкраїніВтрати російської армії в Україні по місяцях та тижнях – на інфографіці. Найбільше окупантів було знищено цього листопаду – 28,5 тисяч.

Залужний припустив, що військові можуть піти на тимчасовий відхід із міста, якщо це допоможе зберегти життя людей. При цьому він зазначив, що ЗСУ оборонятимуть Авдіївку стільки, скільки вистачить сил.

«Нам дорогий кожен клаптик нашої землі. Чи то Бахмут, чи Авдіївка – оборонятимемо рівно стільки, скільки буде сил. Якщо сил буде недостатньо і бачитимемо, що краще зберегти людей – звичайно, ми таке рішення ухвалимо та збережемо людей, а потім відвоюємо. Все залежатиме від ситуації», – сказав Залужний.

Він також закликав політиків та журналістів не робити шоу із кризових ситуацій.

«Не треба зациклюватися і робити якесь шоу чи скорботу біля конкретного населеного пункту. Ведення бойових дій підпорядковується своїм законам, які не залежать від того, чи сподобається це командирам, політикам чи журналістам, чи ні», – зазначив головнокомандувач.

Нагадаємо, нещодавно в Силах оборони оцінили ймовірність оточення Авдіївки та розповіли про щоденні втрати ворога.

У ЗСУ також розповіли про тактику ворога під Мар'їнкою та Авдіївкою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: