Правоохоронці викрили посадовця КМВА, який допомагав депутатам ухилятися від військової служби

Читать на русском
Чиновнику Київської міської військової адміністрації оголосили підозру за сприяння ухилянтам. Він  допомагав депутатам Київради ухилитися від служби в армії.
Офіс генерального прокурора

Правоохоронці оголосили підозру керівнику апарату Київської міської військової адміністрації у сприянні депутатам Київради ухилятися від військової служби.

Про це у Telegram повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

У Раді показали доопрацьований законопроєкт щодо мобілізації: що змінитьсяМар'яна Безугла показала оновлену версію законопроєкту щодо зміни правил мобілізації та військового обліку.

За словами слідчих, керівника апарату КМВА незаконно направляв депутатів з військової частини нібито у відрядження до військової адміністрації Києва.

«Посадовець сприяв оформленню липового «відрядження» трьом міським депутатам та одному з їхніх помічників. Незаконному перебуванню у КМВА сприяв командир однієї з військових частин тероборони, де чоловіки мали проходити службу за мобілізацією. Фігуранти впродовж майже року не з’являлись на військову службу, проте отримували грошове забезпечення із частини», – йдеться у повідомленні.

Високопосадовцю КМВА оголосили підозру в ухиленні від несення обов'язків військової служби, що вчинене групою осіб за попередньою змовою (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 28 КК України). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, нещодавно ДБР оприлюднило аудіозапис, де депутат Олександр Дубінський інструктував свого військовозобов'язаного родича, як йому незаконно виїхати за кордон.

Ще у серпні Дубінському повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон. За версією слідства, нардеп вніс неправдиві відомості до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито для супроводження батька на лікування.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Дубінському у вигляді особистого зобов'язання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: