Зеленський ввів у дію санкції РНБО: у списках понад 200 фізичних та юридичних осіб

Читать на русском
Зеленський за рішенням РНБО ввів у дію санкції проти осіб та компаній, які шкодять інтересам України.
Офіс президента

У суботу, 23 грудня, президент Володимир Зеленський за рішенням РНБО ввів у дію санкції проти осіб та компаній, які шкодять інтересам України.

Про це йдеться в указах Зеленського на сайті Офісу президента.

Євросоюз затвердив 12-й пакет санкцій проти рф – подробиціРада ЄС затвердила 12-й пакет санкцій проти росії. Документ, серед іншого, передбачає запровадження заборони на імпорт природних і синтетичних алмазів з рф.

Як зазначається, серед 43 осіб, які відтепер під санкціями, окрім росіян, є також люди, які мають ще й громадянство України та Латвії, окрім самого громадянства рф.

Санкції також введені проти 119 компаній – здебільшого з території країни-агресора, але є й ТОВ «Автодель ГАЗ», яке працює у Криму.

При цьому, іншим указом Зеленський ввів санкції проти 8 осіб (серед який громадяни Кіпру, України та росії) й 15 компаній, серед яких половина з окупованого Криму.

Підсанкційним особам блокують активи на території України, припиняють торгівельні операції та транзит ресурсів країною, анулюються ліцензії та інші обмеження.

Нагадаємо, у листопаді Зеленський затвердив нові санкції проти росії, тоді в списках було понад 400 фізичних та юридичних осіб. Того ж місяця Зеленський затвердив санкції проти прихильників рф.

А напередодні Байден затвердив санкції проти банків, які допомагають армії рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: