Зеленський затвердив нові санкції проти рф: у списках понад 400 фізичних та юридичних осіб

Читать на русском
Президент Зеленський підписав рішення РНБО про запровадження санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із росією. У списках значаться Сівкович, Чубайс та десятки компаній.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський підписав рішення РНБО про запровадження санкцій проти низки фізичних та юридичних осіб, пов'язаних із росією.

Про це стало відомо після оприлюднення відповідних указів на офіційному сайті глави держави.

Рада затвердила рішення РНБО про санкції проти росії та Білорусі у сфері оборонкиРада затвердила рішення РНБО на 50 років запровадити санкції проти росії та Білорусі в оборонно-промисловій сфері.

До першого списку внесено 87 фізичних осіб, серед них є не лише громадяни росії, а й представники Кіпру, Швейцарії, Британії та Білорусі. У другому списку – 60 осіб, пов'язаних із рф. Обмеження проти них будуть запроваджені на строк від 10 до 50 років.

Варто зазначити, що під санкції потрапив і колишній секретар РНБО Володимир Сівкович, який, за даними правоохоронців, у 2014 році втік до росії та займався координацією російської агентури в Україні.

Крім того, у списках значаться екскерівник адміністрації президента рф Анатолій Чубайс та голова Рахункової палати країни-окупанта Олексій Кудрін.

Обмеження також були введені проти більш як 300 юридичних осіб.

Нагадаємо, 18 листопада Зеленський затвердив санкції проти прихильників росії. До списку потрапили, зокрема, Микола Азаров, Дмитро Табачник та Олег Церьов.

Раніше повідомлялося, що президент ввів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти дев'яти іноземних компаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: