Попрацював лише чотири дні: Зеленський звільнив уповноваженого АМКУ

Читать на русском
Зеленський звільнив державного уповноваженого АМКУ Максима Сандигу. Він попрацював на цій посаді лише чотири дні.
Донецька ОВА / Facebook

У п'ятницю, 22 грудня, президент Володимир Зеленський звільнив державного уповноваженого Антимонопольного комітету України Максима Сандигу. Він попрацював на цій посаді лише чотири дні.

Про це йдеться в указі на сайті голови держави.

«Звільнити Сандигу Максима Вікторовича з посади державного уповноваженого Антимонопольного комітету України», - йдеться у повідомленні.

При цьому, причини звільнення Сандиги поки що залишаються невідомими.

Як відомо, Максим Сандига народився 17 червня 1985 року у Харкові. 2007 року закінчив Академію адвокатури України, за спеціальністю «Правознавство». У 2011 році закінчив Національну академію прокуратури України, за спеціальністю – «Правознавство», освітньо-кваліфікаційний рівень – магістр права.

Працював юристом, помічником прокурора Деснянського району Києва. З 2014 до 2020 року працював на різних посадах у Генеральній прокуратурі. З 2020 по 2021 рік обіймав посаду заступника керівника департаменту – керівника першого відділу перевірок Департаменту з питань дотримання законодавства про конфлікт інтересів та обмежень щодо запобігання корупції НАЗК.

З січня 2021 року обіймав посаду заступника голови Донецької ОДА з питань цифровізації.

Нагадаємо, що Зеленський призначив Сандигу держуповноваженим АМКУ чотири дні тому, 18 грудня.

У вересні Рада призначила колишнього голову Донецької ОДА Павла Кириленка головою Антимонопольного комітету. А у грудні Кабмін призначив нового голову Держспецзв'язку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: