Кабмін призначив нового очільника Держспецзвʼязку замість Щиголя

Читать на русском
Кабінет міністрів призначив нового голову Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. Відомство очолив Юрій Мироненко.
Фото: nikvesti.com

Кабінет міністрів на засіданні 1 грудня призначив нового голову Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації. Відомство очолив Юрій Мироненко.

Про це повідомила пресслужба Держспецзв'язку в Telegram.

Наголошується, що Мироненко – кадровий військовий. До призначення він був командиром ударної роти БПЛА, яка працює на Запорізькому напрямку.

«Юрій Мироненко має досвід корпоративного управління, глибоко розуміється на тематиці БпЛА...Також має досвід роботи в приватних компаніях, в управлінських ланках фінансової, банківської, транспортної, фармацевтичної, хімічної, енергетичної та інших галузей», – йдеться у повідомленні.

Найближчим часом Мироненко має намір представити план розвитку відомства.

Глава Мінцифри Михайло Федоров, у свою чергу, поставив перед новим главою завдання провести аудит роботи Держспецзв'язку.

Нагадаємо, 20 листопада Кабмін звільнив голову Держспецзв'язку Щиголя та його заступника. Їм повідомили про підозру у розкраданні 62 млн грн.

Згодом антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора. Втім, його захисник все одно подав скаргу на запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: