Ще одна країна ЄС заявила, що не допомагатиме Україні з мобілізацією чоловіків

Читать на русском
Уряд Естонії не змушуватиме українських чоловіків, які мешкають на території країни, повертатися в Україну для служби у ЗСУ.
Фото: drohobych-rda.gov.ua

Уряд Естонії не змушуватиме українських чоловіків, які мешкають на території країни, повертатися в Україну для служби у ЗСУ.

Про це розповів керівник департаменту прикордонної та міграційної політики МВС Естонії Янек Мягі, його цитує Postimees.

У Раді анонсували законопроєкт щодо мобілізації українців, які знаходяться за кордономУ Верховній Раді готують законопроект, у якому будуть прописані механізми мобілізації військовозобов'язаних українців за кордоном.

Він зазначив, що Україна поки не зверталася до уряду Естонії з таким проханням. Разом з тим, Таллін відмовиться схвалювати запит, якщо він все ж таки надійде.

«Україна не має законних підстав запитувати нас про видачу зазначених громадян, як і ми не маємо підстав їх видавати», - сказав представник МВС.

Нагадаємо, вчора німецькі видання WELT та Bild опублікували інтерв'ю з міністром оборони України Рустемом Умєровим. У ньому ЗМІ написали, що глава Міноборони планує у 2024 році призвати на військову службу українських чоловіків призовного віку (25-60 років), які проживають за кордоном.

Згодом у Міноборони зазначили, що заяву міністра оборони про призов чоловіків з-за кордону не потрібно сприймати як обов'язковий план у рамках мобілізації.

У Німеччині вже заявили, що не мають наміру допомагати мобілізувати українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: