Встановлено найнижчий максимум споживання енергії з початку грудня – Укренерго

Читать на русском
У середу був найнижчий максимум споживання електроенергії у робочий день із початку грудня.
Фото: depositphotos.com

Вчора українці встановили найнижчий максимум споживання у робочий день із початку грудня. Наразі в енергосистемі вистачає енергії для всіх споживачів.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у четвер, 21 грудня.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Зокрема, 20 грудня був найтепліший день із початку грудня. Середньодобова температура становила 4,9°C. Максимальний добовий рівень споживання 20 грудня був увечері, його показник був на 0,9% нижчим, ніж 19 грудня. Це був найнижчий максимум споживання робочого дня з початку грудня.

«Зараз електроенергії, яку виробляють електростанції всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів», – зазначили енергетики.

У той же час, незважаючи на відчутне потепління, загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж таки створює додаткове навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, з початку грудня було зафіксовано два максимуми споживання електроенергії. Через дефіцит у системі Україна просила допомогу у інших країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: