Для підтримки енергосектора цієї зими залучать ще 150 млн євро – Шмигаль

Читать на русском
Україна отримає гроші на підтримку енергосектору від Європейського банку реконструкції та розвитку.
t.me/Denys_Smyhal

Україна залучить від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) 150 мільйонів євро задля зміцнення енергетичної безпеки.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Енергооб'єкти України будуть під трьома рівнями захисту від атак рф: деталіЕнергетики та військові роблять все можливе для захисту підстанцій та автотрансформаторів по всій Україні.

Сьогодні, 15 грудня, підписали відповідну угоду. Гроші підуть, зокрема, на підтримку компанії «Укренерго» під час проходження опалювального сезону 2023-2024.

«Це значний внесок партнерів в українську енергетичну безпеку та стабільне енергоживлення українських споживачів», - зазначив він.

Шмигаль також нагадав про реалізацію у співпраці з ЄБРР проектів комплексного відновлення магістральних мереж в Україні. Прем'єр подякував ЄБРР та іншим партнерам за підтримку енергетичного сектору України.

Нагадаємо, 11 грудня в енергосистемі України знову зафіксували дефіцит потужності, країна скористалася аварійною допомогою від країн-сусідів. За словами Шмигаля, лише з початку грудня українці вже двічі побили рекорд енергоспоживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: