Стало відомо, як погода вплинула на рівень споживання електрики

Читать на русском
У понеділок на вулиці потеплішало, порівняно з вихідними. Це знизило рівень споживання електроенергії.
фото pexels

Через потепління рівень споживання електроенергії знизився, але залишається високим. Українцям не варто забувати про економію, особливо в пікові годинни.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Немає ілюзій: глава Міненерго не виключає коротких блекаутів взимкуЯкщо росіяни масово атакуватимуть українську енергосистему, то блекаутів уникнути не вдасться.

Як зазначили енергетики, у понеділок спостерігалося зростання температури на вулиці на 5°C (2,4°C проти -2,6°C). Це знизило добовий максимум споживання 17 грудня на 4,4%, порівняно з 10 грудня.

Проте загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж таки створює додаткове навантаження на енергосистему, пояснили в Укренерго.

У той же час, за даними компанії, електроенергії, вироблену електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів.

Крім того, здійснюється імпорт електроенергії протягом майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 6 371 МВт-год, що майже на 10% більше у порівнянні з п'ятницею. Але його максимальна потужність в окремий годинник становить до 694 МВт, що набагато менше технічної можливості імпорту в 1700 МВт.

Нагадаємо, сьогодні вранці через негоду було знеструмлено населені пункти у чотирьох областях. У Кабміні повідомляли, що з початку грудня українці вже двічі побили рекорди споживання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: