Споживання електрики знову на високому рівні – Укренерго

Читать на русском
Вчора споживання електроенергії  зросло і на ранок 15 грудня залишається на високому рівні.
Фото: depositphotos.com

В Україні на ранок 15 грудня споживання електроенергії тримається на досить високому рівні. Через сильну ожеледицю та сильний вітер знеструмлено 355 населених пунктів у семи областях.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«Вчора, 14 грудня, попри стабільну температуру, споживання електроенергії збільшилось. Добовий максимум був ранковим та на 2,4 % вищим за відповідний показник 13 грудня. Зростання споживання створює додаткове навантаження на енергосистему», – йдеться у повідомленні.

Українців просять не забувати про економне споживання світла.

Також повідомляється, що після ремонту протягом доби повернулися два блоки на ТЕС, а також два ТЕЦ у південному та західному регіонах. Три інші енергоблоки на ТЕС у різних регіонах вийшли в аварійний ремонт.

За даними Укренерго, ліміти споживання не запроваджувалися, графіки відключень сьогодні також не запроваджувалися і не прогнозуються.

Нагадаємо, в енергосистемі України вже фіксували дефіцит енергії. У Кабміні повідомили, що лише з початку грудня українцями побито два рекорди споживання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: