Через негоду знеструмлено населені пункти у чотирьох областях

Читать на русском
У понеділок, 18 грудня, через негоду без світла частково залишилося 183 населені пункти України.
фото Укренерго

Сьогодні через несприятливі погодні умови знеструмлено 183 населені пункти в чотирьох областях. Загалом стан енергосистеми стабільний.

Про це у понеділок, 18 грудня, повідомила пресслужба Міненерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

Так, на Херсонщині внаслідок нових ворожих обстрілів в обласному центрі знеструмлено понад 12 тисяч споживачів, в області – понад 2 тисячі.

На Донеччині через негоду без світла перебувають 157 населених пунктів, в результаті бойових дій - 140.

На Харківщині без напруги через негоду частково 31 населений пункт. Внаслідок бойових дій та технічних причин за добу відключилися 10 населених пунктів). Без електроенергії залишається 63 міста та селища.

На Дніпропетровщині через несприятливі метеоумови без напруги 3 населені пункти - 330 споживачів.

На Сумщині та на Чернігівщині через негоду без світла опинилися 3 населені пункти, з технологічних причин - 12 населених пунктів, а в результаті бойових дій - 81.

Також повідомляється, що на Київщині внаслідок проведення земляних робіт у Обухівському районі пошкоджено підземний газопровід. Відключено від газопостачання 87 приватних будинків.

«Застосування планових відключень побутових споживачів не передбачається. Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована», – додали в Міненерго.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні споживання енергії було на максимумі. У Кабміні повідомляли, що з початку грудня українці вже двічі побили рекорд споживання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: