Підтоплення метро у Києві: між закритими станціями хочуть запустити човниковий рух

Читать на русском
У Києві тестуватимуть човниковий рух між станціями метро Деміївська та Теремки, які були закриті у зв'язку з ремонтом на Оболонсько-Теремківській лінії.
Фото: tsn.ua

У Києві тестуватимуть човниковий рух між станціями метро «Деміївська» та «Теремки», які були закриті через ремонт на Оболонсько-Теремківській лінії.

Про це в ефірі телеканалу Київ24 повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Кличко відповів, чи може термін ремонту в київському метро збільшитисяНаразі ремонтники вивчають усі сценарії. Закриті станції на синій гілці метро в Києві можуть відкрити як раніше, так і пізніше.

За його словами, схему руху тестуватимуть 13 грудня. Наразі влада розглядає варіант із запуском двох поїздів, які ходитимуть з інтервалом у 15 хвилин.

«Ми розуміємо, що частина пасажирів перейде на цей човниковий поїзд – і зменшиться навантаження на автобуси. Тоді ми заберемо якусь кількість транспорту та «перекинемо» людей у метро. Човниковий рух вагонів у метро не заходитиме на ділянку, що руйнується. У нас не буде руху Деміївська – Либідська. У нас буде рух Деміївська – Теремки», – пояснив Кандибор.

Чиновник додав, що влада вже аналізує цей варіант, а точний графік та інтервал руху стане відомий найближчим часом.

Він також повідомив, що у понеділок у метро розпочинаються роботи зі зміцнення пошкодженого внаслідок підтоплення тунелю.

Нагадаємо, з 8 грудня рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» закрили орієнтовно на півроку для термінового ремонту через підтоплення.

Спеціальна комісія у Києві після закриття кількох станцій метро вирішила запровадити зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Також схему руху змінили на Либідській площі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: