Федоров відповів, чи є остаточним рішення не розсилати повістки через «Дію»

Читать на русском
Михайло Федоров запевнив, що вводити розсилку повісток через додаток Дія не планують, це рішення переглядатися не буде.
Фото: РБК-Україна

Віцепрем'єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров знову запевнив, що українцям не надсилатимуть повістки через додаток «Дія».

Він сказав про це в інтерв'ю 24 каналу.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Віцепрем'єра запитали, чи є остаточним рішення не розсилати повістки через додаток «Дія», чи згодом його буде переглянуто.

«Повісток в «Дії» не буде. Ми про це говорили, і зараз я підтверджую це. Впроваджувати повістки в «Дії» не планується взагалі. Тому цього питання немає сьогодні на порядку денному», – відповів Федоров.

Нагадаємо, навесні нардеп Федір Веніславський заявив, що в Україні в майбутньому можуть реалізувати розсилку повісток через сервіс «Дія». Михайло Федоров одразу заявив, що такої послуги немає ні у розробці, ні у планах.

На початку грудня Веніславський повідомив, що у Верховній раді готується законопроєкт про внесення змін до процесу мобілізації: зокрема, планується передбачити вручення повісток не лише особисто під розписку, а й електронною поштою та рекомендованим листом.

Раніше Федоров анонсував запуск «смарт-мобілізації» в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: