Федоров прокоментував можливість вручення повісток через месенджери

Читать на русском
В Україні принаймні цього року технічно неможливо запровадити роздачу повісток через месенджери, сказав Федоров.
LIGA.net

Наразі в Україні суто технічно неможливо запровадити видачу повісток через месенджери.

Про це віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сказав в інтерв'ю LIGA.net.

Мобілізація в Україні: хто і де має право вручати повісткиМобілізація 2023 – які особи та де можуть видавати повістки. У законі немає чітких вказівок того, де має відбуватися вручення повістки, але уповноважене це робити певне коло осіб.

Федорова попросили прокоментувати заяву нардепа Федора Веніславського про те, що в Україні можуть реалізувати ідею розсилки повісток від військкоматів через месенджери.

«Я думаю, або він некоректно висловився, або просто це вирвано з контексту. Не думаю, що це серйозне політичне бачення. Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році», – прокоментував віцепрем'єр.

Нагадаємо, на початку року в Міністерстві цифрової трансформації заявили, що новий порядок взяття на військовий облік не передбачає, що повістки надсилатимуть через додаток «Дія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: