В Кувейті проголосили нового еміра

Читать на русском
Спадковий принц Кувейту шейх Машааль аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах проголошений новим еміром. Він став наступником померлого 16 грудня шейха Навафа.
Фото: Reuters

Кувейт оголосив про призначення колишнього наслідного принца, шейха Машааля аль-Ахмеда аль-Джабера аль-Сабаха новим еміром країни. Емір Кувейту шейх Наваф аль-Ахмед аль-Джабер аль-Сабах помер у віці 86 років.

Про це повідомляє Anadolu Agency.

У своїй заяві Кабінет міністрів Кувейту офіційно проголосив шейха Машааля новим еміром країни. Згідно з конституцією Кувейту, наслідний принц бере кермо влади, коли настає його черга.

Зараз Машаалю 83 роки та вважається найстаршим у світі спадкоємним принцом.

Він є сімнадцятим правителем країни та п'ятим, хто склав конституційну присягу перед Національними зборами в історії країни, відповідно до Конституції та положень Закону про престолонаслідування.

Покійного еміра Навафа аль-Ахмада аль-Сабаха поховають у неділю під час церемонії, на якій будуть присутні лише близькі родичі.

Уряд Кувейту в офіційній заяві також висловив співчуття покійному еміру, оголосивши 40-денний траур і закривши офіційні департаменти на три дні.

Нагадаємо, правлячий емір Кувейту 86-річний кронпринц Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах помер в суботу, 16 грудня. Він правив Кувейтом із 2020 року, а до цього обіймав посаду міністра внутрішніх справ і оборони Кувейту.

Напередодні на 87 році життя помер співавтор Акту проголошення державної незалежності України Леонтій Сандуляк.

29 листопада помер один із найвпливовіших дипломатів США XX століття, колишній радник нацбезпеки та ексдержсекретар Генрі Кіссінджер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: