Помер ексглава ДСНС Бочковський

Читать на русском
Помер колишній голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. В 2015 році його затримували за підозрою в корупції прямо на засіданні Кабміну.
Фото: ДСНС

Помер колишній керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Йому було 57 років.

Про це повідомили у ДСНС.

«27 листопада після тривалої хвороби на 58-му році життя помер Сергій Бочковський – колишній Голова ДСНС України (2014–2015 рр). Сергій Станіславович все життя присвятив пожежній справі, працювавши на різних посадах у сфері цивільного захисту», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Бочковського було призначено головою ДСНС у квітні 2014-го. У травні 2015 року Бочковського та його заступника прямо під час засідання уряду затримали правоохоронці. Їм інкримінували зловживання службовим становищем, здирництво хабарів у підлеглих, внесення неправдивих відомостей до офіційних документів, легалізацію коштів з використанням рахунків у зарубіжних банках. Того ж дня Кабмін звільнив їх із посад. Але вироку суду станом на сьогоднішній день не було.

В 2018 році Бочковський через суд поновився на посаді. Йому також виплатили півмільйона гривень за «вимушений прогул». В 2020 році суд остаточно визнав його звільнення незаконним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: