Помер співавтор Акта проголошення незалежності України

Читать на русском
На 87 році життя помер співавтор Акту проголошення державної незалежності України Леонтій Сандуляк. Про це повідомила Чернівецька обласна рада.
Фото: bukinfo.com.ua

На 87 році життя помер співавтор Акта проголошення державної незалежності України, перший надзвичайний повноважний посол України в Румунії Леонтій Сандуляк.

Про це інформує Чернівецька обласна рада.

«На 87 році життя відійшов у засвіти Леонтій Іванович Сандуляк – перший надзвичайний повноважний посол України в Румунії, співавтор Акта проголошення державної незалежності України, почесний громадянин міста Чернівці», – йдеться у повідомленні.

Сандуляк був першим доктором медичних наук, професором із села Козиряни Кельменецького району Чернівецької області, де народився.

Перший демократично обраний народний депутат СРСР останнього скликання від Чернівців і Глибоцького району (44-й виборчий округ, куди входив і нинішній Герцаївський район, відновлений за його клопотанням 1989 року).

Перший голова Чернівецької крайової організації Народного Руху України. Також він один із засновників Народного Руху України.

Перший голова Зеленого руху Буковини, а потім його почесний голова; один із засновників асоціації «Зелений світ», і відтак її почесний голова.

Нагадаємо, 30 листопада помер колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер.

17 жовтня повідомлялося про смерть колишнього радника секретаря РНБО Сергія Сивохо.

У липні 2018 року помер український дисидент Левко Лук'яненко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: