Помер правлячий емір Кувейту Аль-Сабах

Читать на русском
Аль-Сабах правив Кувейтом із 2020 року. Покійний кронпринц раніше обіймав посаду міністра внутрішніх справ і оборони Кувейту.
Укрінформ

Сьогодні, 16 грудня, помер правлячий емір Кувейту 86-річний кронпринц Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах.

Про це повідомляє Associated Press, із посиланням на державне телебачення Кувейту.

«З великим сумом і скорботою, ми – кувейтський народ, арабські та ісламські нації та дружні народи світу – оплакуємо покійного його Високість еміра шейха Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабаха, який відійшов сьогодні до свого Господа», – сказав міністр емірського двору шейх Мохаммед Абдулла Аль-Сабах.

Як відомо, еміру було 86 років, наразі причину його смерті не називають.

Наприкінці листопада Наваф Аль-Ахмад Аль-Джабер Аль-Сабах був терміново госпіталізований через неназвану хворобу. Раніше державні медіа повідомляли, що у березні 2021 року він їздив до США для проходження медичних оглядів.

Аль-Сабах правив Кувейтом із 2020 року. Покійний кронпринц раніше обіймав посаду міністра внутрішніх справ і оборони Кувейту.

Нагадаємо, напередодні на 87 році життя помер співавтор Акту проголошення державної незалежності України Леонтій Сандуляк.

А у середу, 29 листопада, помер один із найвпливовіших дипломатів США XX століття, колишній радник нацбезпеки та ексдержсекретар Генрі Кіссінджер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: