ЄС наступного тижня голосуватиме за 12-й пакет санкцій проти росії – журналіст

Читать на русском
Європейський союз наступного тижня проведе голосування за 12-й пакет санкцій проти російської федерації.
Фото: Getty Images

Європейський союз наступного тижня проведе голосування за 12-й пакет санкцій проти росії.

Про це у соцмережі Х повідомив редактор «Радіо Свобода» в Європі Рікард Йозвяк.

«Австрія зняла свій резерв. Російські санкції мають бути офіційно ухвалені цього тижня», – зазначив він.

Раніше Йозвяк повідомив про те, що посли ЄС не змогли погодити новий пакет санкцій проти росії через Австрію. Вона вимагала виключити її банк Raiffeisen Bank з переліку спонсорів війни проти України.

Згодом стало відомо, що Австрія наклала «резерв для вивчення» нового пакету санкцій – тобто додатковий час для вивчення юридичного дрібного шрифту, перш ніж підписувати рішення ЄС.

У жовтні міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг відкрито розкритикував український чорний список. Raiffeisen Bank International виявилась єдиною австрійською компанією у ньому.

За словами журналіста, ЄС також спробує узгодити ще один пакет санкцій проти росії до другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, Україна розраховує на ухвалення Євросоюзом 12-го пакета санкцій проти рф до Різдва.

Нещодавно уряд Австрії відмовлявся підтримати початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, тому що «для Києва не має бути преференцій у цьому питанні».

На позицію Австрії щодо вступу України до ЄС відреагували у Кабміні, пояснивши її тим, що Відень лише прагнув відстояти позицію інших країн, які претендують на членство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: