У Кабміні відреагували на позицію Австрії щодо переговорів про вступ України до ЄС

Читать на русском
Австрійський уряд не наполягає на блокуванні початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Відень лише хоче відстояти позицію інших країн, які претендують на членство.
Фото: hromadske.ua

Австрійський уряд не наполягає на блокуванні початку переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Відень лише хоче відстояти позицію інших країн, які претендують на членство.

Відповідну заяву зробила віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

Вона повідомила, що вчора провела переговори із австрійським міністром у європейських справах.

«Я маю чітке підтвердження, що саме блокування рішення про відкриття переговорів для України та Молдови не є позицією Австрії», – сказала Стефанішина.

За її словами, окремі заяви австрійських політиків спрямовані на відстоювання позицій інших держав, які є предметом зацікавленості з боку Відня.

Нагадаємо, нещодавно австрійський канцлер Карл Негаммер заявив, що країна не підтримає початок переговорів щодо вступу України до ЄС, бо для Києва «не має бути преференцій» у цьому питанні.

Учора ЗМІ також повідомили, що посли країн-членів Європейського Союзу не змогли домовитися про запровадження нового пакету санкцій проти рф через позицію Австрії. Влада країни незадоволена тим, що Україна внесла австрійський Raiffeisen Bank до переліку міжнародних спонсорів війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: