«Вагнерівці» могли вступити до лав білоруського спецназу – ЗМІ

Читать на русском
Білоруські журналісти знайшли імовірні свідчення того, що найманці ПВК Вагнера могли увійти до складу білоруського спецназу.
Getty Image

«Вагнерівці» могли увійти до складу новоствореного спецпідрозділу «Торнадо» Внутрішніх військ МВС Республіки Білорусь.

Про це пише Reform.by.

«Пресслужби МВС та Внутрішніх військ опублікували барвисті ролики виступу та акцентували увагу на прапорах так званої ПВК «Вагнера», які висіли на флагштоку разом із держпрапором Республіки Білорусь та прапором спецназу. Ця ж незареєстрована символіка російських бойовиків перебувала на пікапі з великокаліберним кулеметом», – йдеться у повідомленні.

Того ж дня пропагандист із Russia Today Костянтин Придибайло опублікував пост із фото символіки бойовиків та заявив, що найманці увійшли до складу спецназу «Торнадо».

Перед тим заступник міністра внутрішніх справ та командувач внутрішніми військами Білорусі Микола Карпенков заявляв, що внутрішні війська режиму Лукашенка проходитимуть бойове злагодження з найманцями.

Раніше повідомляли, що колишні бойовики ПВК «Вагнер» масово переходять до чеченського спецпідрозділу «Ахмат» і прибувають у зону бойових дій в Україні.

В Інституті вивчення війни повідомляли, що приватна військова компанія «Вагнера» може перейти в підпорядкування Росгвардії чи Міноборони рф, що стане загрозою для Сил оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: