У Казахстані засудили «вагнерівця» за участь у війні проти України

Читать на русском
У травні цього року громадянин Казахстану перетнув російсько-український кордон і брав участь як найманець у Бахмутському районі на території України.
Ілюстративне фотоkorrespondent.net

У Казахстані суд відправив до в'язниці колишнього найманця ПВК «Вагнера», який воював проти ЗСУ на Бахмутському напрямку.

Про це повідомляє казахстанська служба «Радіо Свобода».

Як зазначається, у березні цього року 34-річний Олексій Шомполов побачив оголошення в соціальній мережі про високооплачувану роботу на території країни-агресора. Йому повідомили, що працевлаштування пов'язане зі вступом до лав приватної військової компанії «Вагнера» для участі в бойових діях на території України.

Погодившись на цю роботу, того ж місяця він виїхав до росії. Після прибуття в розташування навчально-тренувального табору військових найманців ПВК «Вагнера», як повідомляється, уклав контракт про вступ до їхніх лав «як військовий найманець» для подальшої участі в бойових діях.

У суді він розповів, що його розподілили в артилерію, з 27 квітня до 13 травня він заряджав гармату «Д-20».

А вже у травні цього року громадянин Казахстану перетнув російсько-український кордон і брав участь як найманець у Бахмутському районі на території України в бойовому артилерійському підрозділі, виконуючи накази щодо заряду гармати-гаубиці.

Пізніше потрапив під артилерійський обстріл ЗСУ, отримавши осколкове проникаюче поранення руки, його госпіталізували і комісували. Згодом він повернувся в Казахстан.

Зазначається, що Шомполова засуджено до шести років восьми місяців позбавлення волі за участь у війні проти України. Термін покарання обчислюється з травня 2023 року, з моменту взяття під варту.

Як відомо, «вагнерівці» масово переходять до чеченського спецпідрозділу, щоб воювати в Україні.

Нагадаємо, що у Латвії ексдепутата Сейму засудили за шпигунство на користь росії.

Раніше ми повідомляли, що ексдепутата Донеччини відправили у в'язницю за проведення псевдореферендуму в 2014 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: