Інструкторів «Вагнера» після Білорусі відправили до Сирії - ЦНС

Читать на русском
У Сирії вагнерівці візьмуть участь у тренуванні бойовиків ліванського угруповання Хезболла, щоб передати їм свій досвід.
sprotyv.mod.gov.ua

Інструкторів російської ПВК «Вагнер» було відправлено з Білорусі до Сирії для участі у тренуванні бойовиків ліванського угруповання «Хезболла».

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

Які приватні військові компанії є в росії та в яких країнах вони діялиЯкі приватні військові та охоронні компанії є в росії та в яких країнах задіяні ці найманці – на інфографіці.

За його даними, такі тренінги здійснюватимуться на сирійських військових базах, де навчаються члени «Хезболли». Там «вагнерівці» поділяться з ними досвідом участі у бойових діях, здобутим на війні проти України у складі російських окупаційних сил.

«Основне завдання передати досвід ведення бойових дій в Україні, штурмові дії малими групами, бої у міській забудові, застосування дронів-камікадзе та ударних БПЛА із скиданнями», – розповіли у Центрі.

Також зазначається, що наразі члени ліванського воєнізованого угруповання «Хезболла» разом із бойовиками ХАМАС беруть участь у боях проти Ізраїлю.

За даними ЦНС, підготовку терористів ХАМАС до вторгнення до Ізраїлю також здійснювали зокрема інструктори ПВК «Вагнера».

«Отже, можна говорити про систематичну підтримку росії через свої проксі-угруповання терористичних атак проти Ізраїлю», – додали в Центрі.

Нагадаємо, ще у вересні до ЗСУ підтвердили повернення частини «вагнерівців» на схід України. Британська розвідка назвала орієнтовну кількість найманців під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: