Здала росіянам поранених бійців ЗСУ: лікарка з Маріуполя отримала довічний термін

Читать на русском
Суд засудив до довічного ув'язнення лікарку з Маріуполя, яка здала росіянам 7 поранених воїнів ЗСУ. Їх забрали до катівні.
фото СБУ

Заочний вирок у вигляді довічного ув'язнення отримала лікарка з Маріуполя, яка під час боїв за місто здала окупантам сімох поранених воїнів української армії.

Про це повідомила пресслужба СБУ 15 грудня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

Йдеться про лікаря-офтальмолога однієї з медустанов тимчасово окупованого Маріуполя Валентину Чехову, яка з початку повномасштабного вторгнення рф перейшла на бік ворога.

Під час боїв за місто у березні 2022 року група загарбників на чолі з російським військовим із позивним «Осетин» намагалася виявити бійців Сил оборони серед пацієнтів лікарні.

Усвідомлюючи таку загрозу для українських захисників, медперсонал лікарні заздалегідь знищив їхній форму ЗСУ, документи та військову амуніцію. Після цього поранених захисників Маріуполя оформили як цивільних пацієнтів, які постраждали внаслідок інтенсивних бойових дій у місті.

«Однак Чехова під час палатного обходу медичного закладу разом із окупантами показала їм медкойки, на яких лежали госпіталізовані воїни ЗСУ. Після цього рашисти ув'язнили тяжко поранених українських захисників і вивезли їх до російської катівні», – йдеться в повідомленні.

При цьому зрадниця також вказала росіянам на одного з лікарів, який намагався врятувати поранених воїнів. Дізнавшись про це, окупанти забрали у чоловіка документи, автомобіль та сказали готуватися до повільної смерті. В останній момент лікарю вдалося врятуватися втечею під час зміни вартових.

Розслідування встановило, що за співпрацю з окупантами Чехова отримала нагороду – її призначили завідувачкою офтальмологічного відділення захопленої лікарні.

За державну зраду, здійснену за умов воєнного стану, Чеховій заочно призначено довічний термін ув'язнення.

Нагадаємо, раніше було затримано колишнього поліцейського, який шпигував за ЗСУ у двох областях. А на Харківщині агентка рф збирала дані про ЗСУ у клієнтів салону краси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: