На Харківщині агентка рф збирала дані про ЗСУ у клієнтів салону краси

Читать на русском
В Ізюмі російська шпигунка випитувала інформацію про позиції ЗСУ у клієнтів власного салону краси.
фото СБУ

СБУ затримала на Харківщині чергову інформаторку ФСБ. Зловмисниця збирала для росіян розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони в районі деокупованого Ізюму.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 31 жовтня.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, інформаторкою російських військових виявилася власниця місцевого салону краси.

Найбільше її цікавила наявність та періодичність руху військових ешелонів з бронетехнікою та важкою артилерією ЗСУ у напрямку передової.

Для збору розвідданих фігурантка «втемну» використовувала своїх клієнтів, у яких розпитувала потрібні їй відомості при наданні косметологічних послуг та побутових розмов.

Цю інформацію вона передавала до ФСБ через «зв'язкову». Нею виявилася її знайома, яка після захоплення району пішла на співпрацю з окупантами та обійняла посаду в незаконних органах влади на тимчасово захопленій території.

Співробітники СБУ затримали інформаторку агресора та повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух та розташування підрозділів ЗСУ).

Затримана зараз перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років за ґратами.

Нагадаємо, раніше у Харкові затримали коригувальника ударів по промислових та оборонних заводах. Також повідомлялося, що коригувальнику ударів по харківському ринку «Барабашово» ухвалили вирок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: