«Це не буде кінцем світу»: Данілов про можливе вето Угорщини на переговори про вступ до ЄС

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що можливе блокування Угорщиною старту переговорів про членство в ЄС не стане для Києва кінцем світу.
Фото: ukr.radio

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що можливе блокування Угорщиною старту переговорів про членство в ЄС не стане для Києва «кінцем світу».

Про це він сказав в інтерв'ю італійському порталу La Repubblica.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

«Ми були б розчаровані. Але це буде кінцем світу. Мені цікаво інше. Що таке Європейський Союз? Якщо це співтовариство цінностей, ми, безумовно, відповідаємо всім критеріям свободи. Ми є демократичною країною. Спільнота, яка підтримує свободу слова та права людини», – сказав Данілов.

Він додав, що наразі йдеться «не лише про захист життя українців».

«Чи справді європейці хочуть, щоб ми програли? Що наступними будуть вторгнення до країн Балтії, Польщі та інших країн Балтії?», – заявив секретар РНБО.

Нагадаємо, що у Брюсселі 14-15 грудня проходитиме саміт лідерів Євросоюзу, на якому серед іншого обговорюватиметься продовження підтримки України та питання початку переговорів про її членство в блоці. Угорська влада, як відомо, неодноразово виступала проти старту переговорів та виділення коштів.

Раніше ми розповідали, скільки часу проходило між початком переговорів та приєднанням до блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: