Укренерго попередило про високий рівень споживання електроенергії

Читать на русском
Сьогодні споживання енергії українцями залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему.
Колаж 24 каналу

В Україні на ранок 13 грудня споживання енергії тримається на високому рівні, хоч воно й трохи нижче, ніж учора.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у вівторок.

У Міненерго оцінили ймовірність блекаутів в Україні цієї зимиЗа словами міністра енергетики, в Україні існує загроза, яка може призвести до масштабних блекаутів.

«На вулиці тепліше, споживання дещо знижується. Сьогодні споживання зранку на 0,7% нижче, ніж вчора, 12 грудня, в той же час. Вчора, 12 грудня, добовий максимум був ранковим й на 2% нижче, ніж 11 грудня. Загалом же рівень споживання залишається на високому рівні, що створює додаткове навантаження на енергосистему», – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що важливо споживати електроенергію економно.

«На теплових електростанціях один блок включився після ремонту, один пішов в ремонт. Ще на одному блоці продовжено термін відновлювальних робіт. Також в аварійний ремонт вийшов один блок на теплоелектроцентралі», – розповіли в Укренерго.

У той же час, ліміти споживання не запроваджувалися, графіки відключень поки що не плануються.

Нагадаємо, 11 грудня в енергосистемі фіксували дефіцит. Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що лише у грудні вже побито два рекорди споживання енергії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: