Рф перейшла до масштабніших атак проти енергетики України – британська розвідка

Читать на русском
Росія перейшла до більш масштабної кампанії, спрямованої проти енергетики України. Та українська ППО справилася з атакою.
Getty Image

Росія перейшла до більш масштабної кампанії ракетних ударів, щоб зруйнувати енергетичну інфраструктуру України.

Про це повідомляє британська розвідка.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

У дописі нагадують, що 8 грудня росіяни вперше з вересня 2023 року завдали хвилю потужних ударів по Києві та центральній Україні з використанням важких бомбардувальників. Ці літаки, ймовірно, Ту-95, запустили не менше 16 крилатих ракет повітряного базування зі своєї типової операційної зони над Каспійським морем.

Як стверджують розвідники, ймовірно, це було початком більш скоординованої кампанії росії, спрямованої на руйнування енергетичної інфраструктури України.

«Більшість цих ракет успішно перехопила українська протиповітряна оборона. І попри те, що внаслідок російської атаки є жертва, пошкодження є мінімальними», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, рф під час ранкової атаки 8 грудня запустила по Україні 19 крилатих ракет Х-101 і Х-555. Сили ППО збили 14 із них.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомляв, що загроза для цивільної та енергетичної інфраструктури України зберігається попри те, що запасу ракет у росії набагато менше, ніж минулого року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: