У ЗСУ прокоментували, чи вплинув збій у Kyivstar на роботу військових

Читать на русском
У ЗСУ оцінили вплив атаки на мобільний оператор Київстар на дії наших військових на фронті.
Генштаб ЗСУ

Ситуація зі збоєм у роботі мобільного оператора «Київстар» не стала на заваді роботі українських військовослужбовців на лінії фронту.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону у вівторок, 12 грудня.

IT-інфраструктура «Київстар» частково зруйнована – гендиректорІТ-інфраструктура компанії Київстар частково зруйнована внаслідок хакерської атаки. Оператор поки що не може визначити точні терміни відновлення роботи своїх сервісів.

За його словами, безпосередньо на лінії фронту військові користуються дещо іншим зв'язком.

«Поки що немає впливу ситуації абсолютно на дії військовослужбовців. Для звичайних цивільних осіб є якісь незручності, але для військовослужбовців (збій у роботі національного оператора - ред.) абсолютно не має жодного значення», – сказав Фітьо.

Нагадаємо, сьогодні з ранку в Україні не працює мобільний зв'язок Kyivstar, інтернет, не відкривається сайт та мобільний додаток. Клієнти також не можуть користуватися національним роумінгом.

У Kyivstar підтвердили, що стали мішенню потужної хакерської атаки.

Гендиректор заявив, що IT-інфраструктура компанії частково зруйнована через хакерську атаку. Оператор поки що не може визначити точні терміни поновлення роботи своїх сервісів.

СБУ повідомила про відкриття кримінального провадження за фактами хакерської атаки. Одна із версій, це причетність спецслужб росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: