У Kyivstar підтвердили, що стали мішенню потужної хакерської атаки: що з даними клієнтів

Читать на русском
У Київстарі заявили, що стали мішенню потужної хакерської атаки. У компанії запевнили, що персональні дані абонентів не було скомпрометовано.
Kyivstar

У мобільному операторі Kyivstar підтвердили інформацію ЗМІ про те, що технічний збій став результатом потужної хакерської атаки.

У заяві компанії наголошується, що персональні дані абонентів не було скомпрометовано.

У роботі мобільного оператора Kyivstar стався масштабний збійЗбій у роботі Київстар стався 12 грудня – не працює зв'язок, мобільний та домашній інтернет. Сайт компанії недоступний.

«Сьогодні вранці ми стали мішенню потужної хакерської атаки. Вона спричинила технічний збій, у результаті якого тимчасово недоступні послуги: мобільного зв'язку, доступу до інтернету», – йдеться у повідомленні.

У компанії заявили, що працюють над усуненням наслідків атаки та залучили представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

«Найважливіше, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Ми щиро перепрошуємо за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння. Наша команда обов’язково надасть компенсацію тим абонентам, які не мали зв'язку або не могли скористатися нашими сервісами», – зазначили у Kyivstar.

Нагадаємо, сьогодні з ранку не працює мобільний зв'язок Kyivstar, інтернет, не відкривається сайт та мобільний додаток. Клієнти також не можуть користуватися національним роумінгом.

За словами віцепрем'єра Олександра Кубракова, роботу мобільного оператора буде відновлено протягом кількох годин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: