Єврокомісія вирішила затримати передачу 10 млрд євро для Угорщини – ЗМІ

Читать на русском
Єврокомісія відмовилася виділити Угорщині 10 мільярдів євро. До цього керівництво блоку сподівалося, що розблокування грошей допоможе вплинути на позицію Орбана щодо України.
Фото: edf-feph.org

Європейська комісія відмовилася виділити Угорщині пакет фінансової допомоги у розмірі 10 мільярдів євро, який раніше був заблокований через побоювання з приводу відмови від демократичних принципів за прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters.

ЄС розглядає варіанти подолання вето Угорщини з українських питань, серед них є найбільш «ядерний» – PoliticoУ ЄС обговорюють варіанти, як реагувати на наміри Угорщини блокувати важливі рішення щодо України. Одним із варіантів – найбільш ядерним – є застосування процедури за статтею 7.

Зазначається, що єврочиновники «чекають останнього кроку» з боку влади у Будапешті – вони хочуть, щоб Угорщина спочатку опублікувала дані про свою судову реформу у державних ЗМІ. Тільки після цього зміни офіційно набудуть чинності.

До цього керівництво блоку сподівалося, що розблокування грошей допоможе вплинути на Орбана щодо початку переговорів з Україною про вступ до ЄС.

Але вчора його помічник в інтерв'ю західним ЗМІ запросив набагато більшу суму – 30 мільярдів євро. У зв'язку з цим Єврокомісія вирішила «підвищити ставки» та затримати передачу 10 млрд євро для Угорщини.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що ЄС може відкласти старт переговорів щодо вступу України через позицію Угорщини.

Раніше у Будапешті назвали умову, за якої готові зняти вето щодо допомоги ЄС для України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: