Данілов заявив, що надії на контрнаступ ЗСУ не справдилися

Читать на русском
Секретар РНБО сказав, що надії на контрнаступ ЗСУ не виправдалися, але Україна все одно продовжить боротьбу за свої території.
Фото: РБК-Україна

Надії на контрнаступ Збройних сил України не справдилися, але це не означає, що перемога не буде на боці України.

Таку заяву в інтерв'ю ВВС зробив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Все пішло не за планом: аналіз контрнаступу ЗСУ від Washington PostАмериканське видання The Washington Post опублікувало великий матеріал, присвячений літньому контрнаступу України.

«У травні кожен громадянин нашої країни хотів, щоб війна закінчилася якнайшвидше. Надії були, але вони не справдилися. Те, що ми два роки захищаємо нашу країну – це вже велика перемога», – сказав Данілов.

У ході контрнаступу Україна планувала повернутися території, окуповані росією під час повномасштабного вторгнення, а також перерізати російські лінії постачання до Криму. Данілов визнав, що плани були «надто оптимістичні».

«Люди іноді роблять помилки. Не можна все життя бути відмінником», – сказав він. Нинішню ситуацію на лінії фронту він назвав «дуже складною».

Секретар РНБО також зазначив, що старі підручники з війни, у тому числі натовські, «треба відправити назад до архівів»: «Такої війни, як у нашій країні, не було ні в XX, ні в XXI столітті».

«Можу точно сказати, що ми не зупинимося. Ми продовжимо боротьбу за нашу свободу, за незалежність», – додав він.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський відповів, чи задоволений результатами контрнаступу ЗСУ. Він також говорив, що ситуація на фронті не є патовою.

Американське видання The Washington Post проаналізувало літній контрнаступ України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: