Зеленський провів зустріч з президентом Аргентини після інавгурації

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський 10 грудня провів зустріч із новообраним президентом Аргентини Хав’єром Мілеєм у Буенос-Айресі.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський у межах заходів з нагоди інавгурації новобраного президента Аргентинської Республіки Хав’єра Мілея провів з ним зустріч у Буенос-Айресі.

Про це повідомляється на сайті президента України.

«Міні-Трамп», який підтримує Україну: що відомо про новообраного президента АргентиниЩо відомо про новообраного президента Аргентини Хав'єра Мілея – на інфографіці. Він підтримав Україну, хоче ліквідувати центробанк, легалізувати зброю та відмовитися від песо.

«У період війни складно знайти час і пролетіти пів земної кулі. Але ми почули вас, ваші сигнали в парламенті й вашу особисту енергію щодо підтримки України, наших людей, які борються проти російської агресії», – наголосив Зеленський.

Він зазначив, що на площах та вулицях Буенос-Айреса дуже часто звучало слово «свобода» – «libertad».

«Це об'єднує нас – Україну та Аргентину. Ми дійсно цінуємо свободу, ми дійсно її захищаємо, і ми готові зміцнювати свободу разом», – наголосив президент України.

Президенти обговорили процес імплементації української «формули миру». Зеленський запросив аргентинську сторону до участі в четвертій зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики щодо реалізації Формули миру в січні 2024 року та в підготовці першого установчого Глобального саміту миру.

Крім того, сторони обговорили наступні кроки в підготовці саміту Україна – Латинська Америка, який дасть змогу відкрити нову сторінку у відносинах України з державами регіону.

Окрему увагу співрозмовники приділили розвитку двосторонньої співпраці в низці сфер.

Зеленський подякував Мілею за запрошення та привітав його з офіційним вступом на посаду президента Аргентини.

Нагадаємо, 10 грудня в Аргентині відбулась інавгурація нового президента Хав'єра Мілея, обраного 19 листопада. Серед запрошених був і президент України Володимир Зеленський.

У ЗМІ писали, що, ймовірно, під час візиту Зеленський спробує заручитися підтримкою Глобального півдня.

Дорогою до Аргентини Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Кабо-Верде та запросив африканську державу приєднатися до Формули миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: