Ми прагнемо допомогти Україні не лише вижити, а й побудувати динамічну демократію – Блінкен

Читать на русском
Мета США і партнерів полягає у тому, щоб Україна не просто вижила, але й процвітала як динамічна, успішна демократія. Про це заявив державний секретар Ентоні Блінкен.
Фото: usm.media

Агресивне вторгнення росії на територію України показало, що війна в одній точці планети здатна завдати шкоди усьому світу.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє «Голос Америки».

«Ми допомогли розбудувати міжнародний порядок після Другої світової війни та інвестували в прогрес інших націй і людей, оскільки знаємо, що це служитиме інтересам людства, а також нашим власним», – сказав Блінкен.

Він наголосив, що мета США полягає в тому, щоб «Україна не просто вижила, але й процвітала як динамічна, успішна демократія».

За його словами, завдяки надзвичайній хоробрості та стійкості українського народу та підтримці з боку партнерів «війна володимира путіна залишається стратегічним провалом росії».

Блінкен додав, що завдяки партнерству у протистоянні вторгненню рф в Україну країни НАТО покращили власні сили стримування та оборони, посилили східний фланг та збільшили інвестиції в оборону для вирішення нових викликів.

Нагадаємо, Ентоні Блінкен заявив, що до переговорів між Україною та росією не готова лише остання.

Також у Мінфіні розповіли, яке фінансування Україна планує отримати від США у 2024 році.

Раніше стало відомо, що Україна отримає від США 1 мільярд доларів для посилення контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: