НАЗК відкрило публічний доступ до Реєстру декларацій

Читать на русском
У неділю, 10 грудня, Національне агентство з питань запобігання корупції відкриє публічний доступ до Реєстру декларацій.
фото: prm.ua

Сьогодні, 10 грудня, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виконало вимоги прийнятого Верховною Радою закону № 3384-ІХ, ззабезпечивши відкритий цілодобовий доступ до Реєстру декларацій.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

Як зазначається, відтепер відкрито цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки, визначених п. 2-11 Прикінцевих положень Закону «Про запобігання корупції».

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначають, що вилучення документів з публічної частини Реєстру можливе і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні. Однак у такому разі певний час вони перебуватимуть у відкритому доступі.

На підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський також підписав законопроєкт №10262, що дає можливість НАЗК перевіряти майно, придбане до публічної служби.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як голосували фракції та групи за відкриття реєстру декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: