Електронний реєстр військовозобов'язаних вже наповнений більш ніж на 90% – Федоров

Читать на русском
Голова Мінцифри Михайло Федоров повідомив, що Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних Оберіг уже запущений і регулярно оновлюється – наразі база наповнена вже більш ніж на 90%.
Фото: undp.org

Єдиний електронний реєстр військовозобов'язаних «Оберіг» вже запущений та регулярно оновлюється.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у коментарі Еспресо.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

За його словами, система постійно наповнюється новою інформацією щодо військовозобов'язаних. Наразі база наповнена вже більш як на 90%.

«Це закрита система, яка має свій захищений контур. Усі вимоги до неї витримані. Це досить захищений продукт, який не має натяків на можливість бути вразливим. І ми бачимо, що за півтора роки повномасштабної війни немає витоку сенситивної інформації», – сказав міністр.

Федоров зазначив, що Мінцифри очікує на бачення нової команди Міноборони щодо того, як інформація з реєстру буде використовуватися.

Нагадаємо, наприкінці серпня колишній міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що територіальні центри комплектації та соціальної підтримки отримають доступ до низки державних реєстрів до середини осені. За його словами, це дозволить оптимізувати роботу військкоматів.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони розширило список осіб, які підлягають мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: