Росія, ймовірно, продовжує готуватися до «періоду блекаутів» – Гуменюк

Читать на русском
Окупанти можуть накопичувати ракетне озброєння у конкретних цілях, особливо напередодні настання холодів.
фото fakty.com.ua

Росіяни намагаються накопичити ракети та провести додаткову злагодженість для масованих ударів по енергетичних об'єктах України восени та взимку. Із цим пов'язане зменшення кількості ракетних атак.

Про це заявила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 10 жовтня.

Україна відповідатиме на російські удари по енергетичній інфраструктурі – УмєровРосія взимку буде зосереджена на ударах по енергетичній інфраструктурі, але глава Міноборони Умєров обіцяв, що Україна відповідатиме.

За її словами, окупанти можуть накопичувати ракетне озброєння з конкретною метою.

«Це може бути пов'язане з підготовкою до так званого «періоду блекаутів», який вони анонсували і продовжують педалювати цю тему», – сказала Гуменюк.

Вона додала, що військам рф потрібна додаткова злагодженість по відношенню до таких атак. А з цим у противника могли виникнути труднощі після удару сил оборони України по штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі.

«Необхідно проводити навчання пілотів, погодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття верхівки Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі», – зазначила Гуменюк.

Нагадаємо, у ЗСУ допускали, що найближчим часом в атаках рф частіше використовуватимуться дрони. Водночас, у ГУР пообіцяли відповідь на можливі удари росіян по інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: