У Міненерго прокоментували заяву нардепа про відключення світла за графіком уже у листопаді

Читать на русском
У Міненерго спростували заяву одного з нардепів про те, що вже у листопаді почнуть застосовувати графіки відключення світла через дефіцит генерації.
volynnews.com

Найближчим часом у жодному з регіонів України не планують застосовувати графіки обмеження споживання електроенергії.

Про це повідомили у Міненерго.

Росія накопичила невеликий запас ракет, його вистачить для створення проблем енергетиці – голова ГУРКирило Буданов заявив, що Україну в найближчі місяці знову чекає битва за електроенергію через удари рф. Але тимчасові блекаути можливі й у Москві.

Так у міністерстві прокоментували заяву нардепа Сергія Нагорняка про те, що графіки можуть розпочати застосовувати вже у листопаді.

На сьогоднішній день електроенергії, що виробляється в Україні, достатньо для забезпечення потреб населення.

«Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, що розташовані на підконтрольній території України. Більше того – наразі у резерві перебувають додаткові потужності, які будуть запущені в роботу у разі збільшення споживання та потреб в електроенергії. Наразі обмеження побутових споживачів не передбачається в жодному з регіонів України. Наголошуємо: відключення можливі виключно у разі масованих ворожих обстрілів, і, як наслідок, пошкоджень енергетичного обладнання», – йдеться у заяві.

При цьому в Міненерго зазначили, що фейкова інформація про відключення світла є частиною інформаційної війни з боку росії, а розповсюджувати її намагаються псевдоексперти.

Нагадаємо, у середині жовтня у соцмережах теж почали поширювати інформацію про нібито застосування в Україні графіків відключень електроенергії.

Міністр Герман Галущенко вважає, що Україні швидше за все не вдасться уникнути блекаутів цієї зими через нові атаки росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: