В енергосистемі виник дефіцит: названо причини

Читать на русском
В енергосистемі України зафіксували дефіцит електроенергії, до кінця дня споживати електрику потрібно економно.
Фото: depositphotos.com

В Україні сьогодні вдень зафіксували дефіцит в енергосистемі через зростання споживання. Українців попросили ощадливо витрачати електроенергію до кінця дня.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Укренерго «на котиках» пояснило, як похолодання впливає на споживання світлаПресслужба Укренерго відповіла на найпопулярніші питання, пов'язані з поточною ситуацією в енергосистемі, та пояснила, як похолодання впливає на споживання світла.

«З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту - стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення до мережі тисяч споживачів із постраждалих від негоди регіонів», – сказано в повідомленні.

Зараз електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити всі потреби споживачів: сонячні електростанції майже не працюють через хмарність у всіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще перебувають у ремонті.

Зазначається, що у енергосистемі склалася важка ситуація. Енергетики просять українців ощадливо споживати електроенергію протягом усього дня до 18:00.

Для цього достатньо вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне, залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і вночі після 18:00.

Нагадаємо, у першій половині дня в Укренерго повідомляли, що рівень споживання електроенергії різко зріс і перебуває на максимумі. Синоптики попереджали, що до України йде новий циклон. На вихідних Київ був близьким до відключень світла через атаку ворожих дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: