США нададуть допомогу Україні в розслідуванні воєнних злочинів росії: що відомо

Читать на русском
Міністерство юстиції США відрядить досвідченого прокурора до Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії проти України.
Удар країни-терориста по Вінниціdsns.gov.ua

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд у понеділок, 17 квітня, анонсував призначення прокурора до міжнародного центру розслідування агресії росії та юридичного радника в посольство в Україні для допомоги українській владі.

Про це йдеться у його заяві за підсумками переговорів з генеральним прокурором України Андрієм Костіним.

Гарленд зазначає, що минулого місяця під час візиту до Львова він оголосив про долучення до Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує воєнні злочини рф в Україні.

«Як ми обговорили сьогодні, для подальшого зміцнення цього партнерства Міністерство юстиції відрядить досвідченого прокурора до Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії проти України», – оголосив він.

Спецтрибунал над росією: що це таке та як він працюватимеПро те, що таке спеціальний трибунал щодо росії, для чого він потрібен та як ця структура буде працювати – в матеріалі Слово і діло

Згідно зі словами генпрокурора США, прокурор фізично перебуватиме в Гаазі в Агентстві Європейського Союзу з питань співробітництва у сфері кримінального правосуддя (Євроюсті) «й матиме доступ до значних ресурсів Міністерства, які ми залучили у відповідь на цю кризу».

Водночас, Гарленд анонсував відрядження до посольства США в Україні постійного юридичного радника, який працюватиме з українськими партнерами «над низкою складних питань у сфері юстиції».

Нагадаємо, завербовані в ПВК «Вагнер» колишні російські в'язні розповіли, які жахливі накази Євгена Пригожина вони виконували під час зачистки Бахмута та Соледара.

А нещодавно у мережі з'явилося відео із обезголовленням українського військовополоненого окупантами. Президент Володимир Зеленський прокоментував відео та закликав усіх світових лідерів відреагувати на звірства росіян.

Також напередодні ще одна країна підтримала спецтрибунал за злочин агресії рф проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: