Воєнні злочини росіян: скільки підозрюваних уже встановили слідчі

Читать на русском
Правоохоронці встановили понад 440 підозрюваних осіб у скоєнні воєнних злочинів в Україні. Це ті росіяни, які чинили насильство, тортури чи вбивства.
Фото: Flickr

Українські правоохоронці встановили вже понад 440 підозрюваних осіб у скоєнні воєнних злочинів із початку вторгнення рф. Йдеться про сексуальне насильство, тортури та вбивства під час війни.

Про це повідомив керівник департаменту військових злочинів Офісу Генпрокурора Юрій Білоусов в ефірі телемарафону у четвер, 26 жовтня.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

«Якщо ми говоримо про воєнні злочини – сексуальне насильство, тортури, вбивства, атаки на цивільні об'єкти, то на сьогодні ми маємо 447 підозрюваних осіб. Тобто, це не ті люди, яких ми вважаємо можливо причетними – таких десятки тисяч. А ті, яких ми вже точно встановили, маємо докази та яким офіційно повідомили про підозру», – сказав він.

Білоусов уточнив, що щодо 267 підозрюваних – обвинувальні акти вже перебувають у судах, також винесено 63 вироки національних судів.

«З цих 63 вироків 15 – це ті, які реально перебувають у руках українського правосуддя», – додав представник Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, глава МВС назвав кількість воєнних злочинів росіян за 600 днів вторгнення. Також повідомлялося, що США нададуть допомогу Україні у розслідуванні воєнних злочинів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: