Ідентифіковано вже понад 232 тисячі воєнних злочинців – МВС

Читать на русском
У цьому списку - військові з російської армії, найманці ЧВК, колаборанти та зрадники України.
Фото: Flickr

В Україні станом на 3 серпня до інформаційної підсистеми «Воєнний злочинець» внесено відомості про 232 131 воєнного злочинця і колаборант.

Про це повідомили у пресслужбі МВС України.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Згідно з повідомленням, серед ідентифікованих – 197 тис. 857 військовослужбовців російської армії, 3 тис. 522 – представника незаконних збройних формувань та приватних військових компаній, 3 тис. 267 – колаборанти та зрадники України, 401 представник військово-політичного керівництва країни-агресія.

Міжвідомча інформаційна підсистема поєднує відомості про воєнних злочинців, встановлених у ході російської воєнної агресії в Україні.

«Правоохоронці ідентифікують злочинця та вносять дані до інформаційної підсистеми. Це дозволяє довести їхню причетність до того чи іншого злочину. За воєнними злочинцями стежать не лише наші правоохоронці, а й Європол», – зазначили у МВС.

Нагадаємо, ФБР допомагає Україні у збиранні доказів про воєнні злочини росіян. Також ми розповідали, які країни вже підтримали створення спецтрибуналу для росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: