Ґвалтували жінок і катували полонених: СБУ встановила нових воєнних злочинців рф

Читать на русском
Нові воєнні злочини російської армії розкрилися завдяки перехопленим розмовам окупантів на Донбасі.
ілюстративне фотоGetty Images

Служба безпеки ідентифікувала російських військових, які на Донеччині під час повномасштабної війни ґвалтували жінок і катували полонених.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Нові воєнні злочини російської армії СБУ викрила завдяки перехопленим розмовам окупантів.

«Зокрема, спецслужба перехопила телефонне інтерв’ю окупанта «воєнкорці» з Башкоторстану (рф). Його дає загарбник з позивним «Рафаель», який служить у 3-му батальйоні імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії зс рф, військова частина 12274). А пропагандистка – це Гузель Кудашева, яка працює в газеті «Аургазинський вісник». За наявною в СБУ інформацією, вона регулярно збирає матеріали для статей про співвітчизників, що воюють на війні в Україні», – йдеться в повідомленні.

Незважаючи на те, що журналістці потрібні свідчення про подвиги, окупант розповів про свавілля росіян на захоплених територіях.

«Наші башкирські пацани напилися, бабу впіймали у місті, зґвалтували, вбили та труп спалили», – поділився окупант.

Він розповів журналістці, що ґвалтівників було четверо і про те, що командування рф лояльне до подібних випадків. За його словами, башкирські бійці не раз катували та ґвалтували військових.

Служба безпеки вже відкрила відповідне кримінальне провадження. Слідчі роблять все, щоб злочинців покарали.

Нагадаємо, глава МВС назвав кількість воєнних злочинів росіян за 600 днів вторгнення. Також повідомлялося, скільки підозрюваних вже встановили слідчі, які розслідують воєнні злочини рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: