САП наступного тижня скерує до суду справу нардепки Марченко

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду справи.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 11 грудня скерує до суду справу народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колесник про зловживання впливом за одержані 11 300 доларів неправомірної вигоди.

До такої дати сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з матеріалами слідства рішенням Вищого антикорупційного суду від 4 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Встановити підозрюваним та їх захисникам, а також іншим особам, які матимуть повноваження захисників у цьому кримінальному провадженні, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 11 грудня 2023 року, після спливу якого сторони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів іншої сторони», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд визначив нардепці Марченко запобіжний захід у вигляді 53 600 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, вона зобов'язана: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими підозрюваними у справі; здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу нардепки Людмили Марченко. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею Анастасією Колесник за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: