САП завершила досудове слідство у справі народної депутатки СН Марченко

Читать на русском
САП ухвалила рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно депутата Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колесник.
Людмила Марченкофото Апостроф

САП завершила слідство у справі про отримання народним депутатом Людмилою Марченком та її помічницею Анастасією Колесник 11,3 тис. доларів за допомогу громадянам у перетині кордону.

Про це повідомила пресслужба САП 31 жовтня.

Соціологи з'ясували, скільки українців бачать позитивні зрушення у боротьбі з корупцієюБільше половини українців, за даними опитування, побачили спроби боротися з корупцією та прогрес у цьому.

«Прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України та її помічника, підозрюваних у зловживанні впливом, тобто у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України», – йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ на доручення прокурора САП відкрили матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепа Людмилу Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянинові забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

Надалі співучасниками організовано послання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянинові на проїзд як волонтер через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після отримання дозволу помічниця нардепа зустрілася з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів – 2800 доларів. Загалом було задокументовано отримання 5300 доларів.

Після цього ВАКС визначив заставу помічниці нардепа та самій Людмилі Марченко (53 600 грн). Зазначимо, для Марченко обрали максимальний розмір застави, передбачений законом для цього злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: