Спільник нардепа Лабазюка вийшов з-під варти

Читать на русском
За підозрюваного фігуранта справи члена парламенту про спробу підкупу посадовців внесли заставу і той вийшов на волю.
фото: radiosvoboda.org

Директор приватної компанії «Ю Ар Ді Українські дороги» Денис Назімов вийшов із слідчого ізолятора, оскільки за нього внесли 12 млн грн застави. За версією НАБУ і САП, Назімов є спільником народного депутата групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в органах правопорядку.

На виконання судового рішення, на Назімова поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись з Хмельницького без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше з-під варти так само вийшов нардеп Сергій Лабазюк. За нього внесли 40,26 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили нардепу Сергію Лабазюку про підозру у спробі підкупу посадовців. За версією слідства, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 млрд грн. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту через річку Веревчина у Червонодолинській громаді Баштанського району Миколаївської області нардеп через довірену особу надав Найєму обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: